Over het theorie-examen Autorijbewijs B

16
Je moet minimaal
16 jaar zijn.
infogram-theorie-examenHet theorie-examen wordt afgenomen
op een CBR locatie.
infogram-theorie-examen
infogram-theorie-exameninfogram-theorie-examen
Klassikaal: Nederlands of (op
sommige locaties) in Engels.
Individueel: elke taal, met tolk.
45 minuten, 65 vragen
infogram-theorie-examen
infogram-theorie-examen
€31,25 (nl, klassikaal)
reserveer via cbr.nl of rijschool
Zonder geldig ID, geen examen.
infogram-theorie-examen
TE GEBRUIKEN VOOR
1,5 jaar geldig

THEORIE-EXAMEN B: 65 vragen in 45 minuten op een CBR locatie

Het theorie-examen B bestaat uit 65 vragen, waarvoor je 45 minuten de tijd hebt.

Om te slagen moet je bij ‘Gevaarherkenning’ minimaal 13 van de 25 antwoorden goed hebben en voor ‘Verkeersregels + Verkeersinzicht’ 35 van de 40 vragen goed.


THEORIE-EXAMEN Vragen Tijd Voldoende bij
Gevaarherkenning 25 8" 13 goed (52%)
Verkeersregels 30 35 goed (88%)
Verkeersinzicht 10
Totaal 65 45' 48 goed

Bij ‘gevaarherkenning’ moet je een risicovolle verkeersituatie beoordelen en wordt je gevraagd wat je zou doen: A. Remmen, B. Gas los laten of C. Niets.

Bij ‘verkeersregels’ word je gevraagd naar kennis van verkeersborden en andere tekens, maximum snelheid, maar ook milieuzaken die autorijden gerelateerd zijn.

Bij ‘verkeersinzicht’ moet je bepalen wat in een verkeerssituatie veilig en verstandig is, terwijl dit niet exact in de verkeerswet is vastgelegd.

Je krijgt meerkeuzevragen, waarbij je JA/NEE of antwoord A/B/C kiest. Of open vragen, waarbij je zelf bijvoorbeeld de maximumsnelheid invult.

HET CBR THEORIE-EXAMENPROCES

Klassikaal CBR theorie-examen doe je in een examenlokaal op een CBR locatie. Het kan zijn dat je samen met wel 50 andere kandidaten bent, maar de meeste locaties werken nu met de 'nieuw stijl'. Daarbij zit je achter een computer met touch-screen om de vragen te beantwoorden. Als je voor het duurdere, individuele examen kiest, doe je alleen examen in een ruimte met een theoriemedewerker en eventueel een tolk.

Bekijk de theorie-examen video van het CBR. Zo weet je wat je te wachten staat en ben je nog beter voorbereidt op jouw CBR theorie-examen.

Als kandidaat voor auto, motor of bromfiets kan je gebruik maken van een verlengd theorie-examen. Tijdens dit examen krijg je per vraag meer antwoordtijd, waardoor de totale extra tijd circa 15 minuten is. Elke vraag in het examenonderdeel 'Gevaarherkenning' voor auto blijft een reactietijd van 8 seconden houden.

THEORIECERTIFICAAT RIJBEWIJS B GEHAALD EN DAN...?

Als je geslaagd bent voor het theorie-examen, krijg je direct het theoriecertificaat, dat 18 maanden geldig blijft. Het theoriecertificaat moet je tonen als je praktijkexamen doet of een tussentijdse toets (TTT). TIP: gooi je ‘oude’ theorie-examenaanvraagkaart niet weg. Deze heb je nodig om bij verlies van het theoriecertificaat een kopie aan te vragen. Anders moet je opnieuw theorie-examen doen…

Om te slagen voor het theorie-examen, moet je de verkeersregels kennen, verkeersinzicht hebben en de juist reageren bij gevaarlijke verkeerssituaties. Dat leer je 8x sneller en beter met de online cursus van TET. Daarbij hoef je GEEN BOEK te kopen en te bestuderen. Dat scheelt je dus geld en heel veel tijd. Informatie over de online cursus van TET? Klik hier.

Alle consumentenprijzen zijn inclusief 21% BTW en inclusief eventuele verzendkosten. Om je beter van dienst te zijn, maakt TICKEN gebruik van cookies.