Over het CBR theorie-examen voor het motorrijbewijs A

17
Je moet minimaal
17 jaar zijn*)
infogram-scooter brommer bromfiers theorie-examenHet theorie-examen wordt afgenomen
op een CBR locatie.
infogram-scooter brommer bromfiers theorie-examen
infogram-scooter brommer bromfiers theorie-examen
Klassikaal: Nederlands
Individueel: elke taal, met tolk.
45 minuten, 50 vragen
infogram-scooter brommer bromfiers theorie-examen
infogram-theorie-examen
€31,25 (klassikaal)
reserveer via cbr.nl of rijschool
Zonder geldig ID, geen examen.
infogram-scooter brommer bromfiers theorie-examen
TE GEBRUIKEN VOOR
1,5 jaar geldig
*) Heb je al het autorijbewijs B of een militair theoriecertificaat, dan mag je direct met de praktijkopleiding beginnen.

CBR motor theorie-examen: 50 vragen, 45 minuten

Tijdens het theorie-examen voor het motorrijbewijs A krijg je 50 vragen in 45 minuten. Als je minimaal 44 vragen goed hebt, krijg je een theoriecertificaat. Deze is 1,5 jaar geldig en nodig om praktijkexamen te mogen doen.

CBR theorie-examen lokaal

Een CBR lokaal voor het theorie-examen (foto: TICKEN)


Theorie-examen A

Het CBR theorie-examen A toetst niet alleen kennis van de verkeersregels. Ook verkeersinzicht, verantwoord rijgedrag, milieu en voertuigtechniek komen aan bod. Bij ‘verkeersregels’ word je gevraagd naar kennis van verkeersborden en andere tekens, maximum snelheid. Bij ‘verkeersinzicht’ moet je bepalen wat in een verkeerssituatie veilig en verstandig is. Het CBR theorie-examen voor motor bestaat uit ja/nee-vragen, meerkeuzevragen en vragen waar je zelf een getal in moet vullen. Bijvoorbeeld een maximumsnelheid.

Klassikaal CBR theorie-examen doe je in een examenlokaal op een CBR locatie. Als je voor het duurdere, individuele examen kiest, doe je alleen examen in een ruimte met een CBR medewerker en

eventueel een tolk. Je kan alleen theorie-examen doen als je een geldig ID kan tonen. Bekijk de CBR video over het theorie-examen. Zo ben je nog beter voorbereidt op jouw motor theorie-examen.

Geslaagd of gezakt?

Direct na het CBR theorie-examen weet je of je geslaagd bent. Op jouw CBR jouw uitslagformulier staat per examenonderwerp hoeveel vragen je fout, te laat of niet hebt beantwoord. Ben je gezakt, dan kan je een nieuw theorie-examen aanvragen bij het CBR. Ben je geslaagd, dan ontvang je het CBR theorie-certificaat. Het CBR theoriecertificaat blijft 18 maanden geldig. Daarmee kan je, als je minimaal 17 jaar bent, gaan lessen. Maar voor het CBR praktijkexamen op de motor moet je minimaal 18 zijn.

TIP: bewaar je ‘oude’ theorie-examenaanvraagkaart. Deze heb je nodig om bij verlies van jouw CBR theoriecertificaat een kopie aan te vragen. Anders moet je opnieuw theorie-examen doen bij het CBR…

De beste voorbereiding

De beste voorbereiding is om de TET cursus voor het motor theorie-examen te volgen. Daarmee leer je 8x sneller en... hoef je géén theorieboek te kopen en te bestuderen. Dat scheelt je veel geld en tijd. Meer weten? Klik hier voor meer informatie over de TET theorie-examen cursus.

Alle consumentenprijzen zijn inclusief 21% BTW en inclusief eventuele verzendkosten. Om je beter van dienst te zijn, maakt TICKEN gebruik van cookies.